У Держбюджеті-2024 запланували 722 млн грн на будівництво метро у Харкові

У 2024 році з Державного бюджету України планують виділити 722 млн грн на продовження третьої лінії метрополітену у м. Харкові.

Про це Харків Times довідався з проекту Держбюджету на наступний рік.

Повідомляється, що витрати на будівництво метро в бік вулиці Одеської в Харкові передбачені Програмою з відновлення України.

Наразі проект Держбюджету на 2024 рік перебуває на розгляді парламенту. Щоб проект став працюючим фінансовим документом, народні депутати мають його вивчити, внести поправки, якщо такі будуть, та двічі проголосувати за затвердження.

Проект розвитку третьої черги Харківського метрополітену передбачає будівництво 3,5 км нових тунелів в напрямку аеропорту: ст. м. «Державінська» і ст. м. «Одеська», будівництво електродепо за станцією «Перемога» і закупівлю 85 вагонів рухомого складу.

Проект почали реалізувати ще за часів мерства Генадія Кернеса, до початку широкомасштабного російського вторгнення. Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк надав у кредит на це будівництво 320 млн євро.

У жовтні 2020 року в мерії повідомили, що у конкурсі на вибір головного підрядника для будівництва нових станцій метро в бік вул. Одеської візьмуть участь 13 компаній з різних країн. Планувалося, що до кінця 2020 року виберуть генпідрядника будівництва метро.

Як повідомляв Харків Times, нове метродепо планують розмістити під землею.